Philips

Philips logos

geschiedenis

Philips N.V. is een groot elektronicabedrijf gevestigd te Eindhoven in Nederland. Het bedrijf werd in 1891 opgericht door Gerard Philips en zijn vader Frederik Philips als Philips & Co.

Philips maakte slechts één bekende filmcamera, de Philips Box Flash. Deze kwam in 1950 op de markt om de verkoop van hun eigen Photoflux flitslampen te verbeteren, het product waarvoor Philips’ naam vooral bekend was in de fotografiemarkt. Er werden er ongeveer 25000 van gemaakt. Later verkocht Philips ook elektronische flitsers. Meer dan 50 jaar later bracht Philips ook een aantal andere producten op de markt zoals videocamera’s, webcams en enkele digitale fotocamera’s.

Philips was intussen uitgegroeid tot een multinational die met veel productsoorten op veel markten actief was. Vanaf eind jaren ’90 kwam daar verandering in. Verschillende afdelingen zoals de televisietak, platenmaatschappij Polygram, chipfabrikanten ASML & NXP en Philips Lightning werden afgesplitst van Philips en gingen zelfstandig verder. Philips behoud de divisies Healthcare en Consumer Lifestyle, die samengevoegd worden en richt zich vanaf dan alleen nog op de gezondheidszorg.

Philips camera’s in onze collectie:

Translate »