Coronet

Coronet Logo

geschiedenis

The Coronet Camera Company werd in 1926 opgericht door Frederick Pettifer te Birmingham, Engeland. Het bedrijf produceerde voornamelijk grote aantallen box camera’s en folding camera’s. Veel van de camera’s werden gedistribueerd via premie regelingen (weggeef acties) en postordercatalogi.

In de jaren ’30 schakelde het bedrijf de British Optical Lens Co. in voor lenzen en ook Edwin Elliott (een lokale plastic fabrikant) werd bij de productie betrokken. De firma E. Elliott vervaardigde verschillende gegoten camera’s voor Coronet. In 1933 stond de teller op 510.000 verkochte camera’s. De meeste box camera’s en plastic camera’s van voor 1945 verschijnen met verschillende naamplaatjes en lenspaneelstijlen. Ook zijn er veel overeenkomsten tussen de camera’s van Coronet, Standard Cameras Ltd. en Conway Cameras waarbij de mallen en onderdelen uitwisselbaar zijn, maar de volledige omvang van deze link is niet bekend.

In 1946 vormde het bedrijf een commanditaire vennootschap en veranderde de naam in Coronet Ltd. Na het einde van de Tweede Wereldoorlog specialiseerde het bedrijf zich in goedkope bakelieten camera’s en sloot zich aan bij Tiranty in Parijs om camera’s te produceren en Franse invoerbeperkingen te vermijden.

In 1967 stopte Coronet met het produceren van camera’s. Er zijn in totaal meer dan 50 verschillende soorten Coronet camera’s gemaakt. Naast camera’s produceerde Coronet ook verschillende accessoires, waaronder flitsers, close-up filters, kijkers en eigen Coronet Corochrome film in 120 & 127 formaat en zwart-wit Coronet Panchromatic film.

Coronet camera’s in onze collectie:

Translate »