Cambo

Cambo Logo

geschiedenis

Cambo BV is in 1946 opgericht door Roelof Bok in Hengelo, Nederland. Het bedrijf heette destijds Technica Hengelo. Toen hij probeerde de eerste geproduceerde camera ‘Super Technica’ te exporteren, was er verwarring over de naam met Linhof Technica. Daardoor was het noodzakelijk de bedrijfsnaam aan te passen naar Cambo (Camera Bok). Het bedrijf verhuisde in 1965 naar Kampen en heeft sindsdien een reputatie opgebouwd voor hoogwaardige, nauwkeurig ontworpen camera’s, stands en andere studioapparatuur.

Cambo onderscheidt zich als de eerste fabrikant van studiocamera’s die een volledig metalen grootformaat camera produceert.

In 1968 behaalde Cambo wereldwijd succes door de ontwikkeling van de multishot camera. Deze camera is uitgerust met 4 lenzen en kan dus 4 foto’s tegelijk maken.

Het Cambo assortiment camera’s werd aangevuld met een reeks camerastandaarden en andere studioaccessoires waaronder speciale reproductiecamera’s en reproductiestandaarden. Sinds enkele jaren is het productassortiment ook uitgebreid naar de markt voor video ondersteuning.

https://www.cambo.com/en/

Cambo camera’s in onze collectie:

Translate »