Daitoh Optical Grace II

De Grace II is een camera die omstreeks 1960 werd gefabriceerd door Daitoh Optical Co te Tokyo, Japan. Helaas is er over het bedrijf en de camera’s die zij maakten heel weinig informatie te vinden. Ik hoop dan ook in de toekomst de artikelen over zowel de geschiedenis van het bedrijf en de camera’s te kunnen updaten met meer informatie.

Grace II
Daitoh Optical Grace II

De Grace II is gemaakt van een dun laagje tin bekleed met zwart kunstleer en afgewerkt met een zilverkleurige sierlijst op de boven- en onderkant van de behuizing. De achterkant van de behuizing is gebogen om de vervorming van de lens te compenseren. Boven de lens staat de naam “Grace II” en onder de lens vind je de tekst “made in Japan”. Hij beschikt over een fixed focus meniscuslens. Links bovenop de lensbehuizing zit een schuifje om te switchen tussen 3 verschillende instellingen, aangeduid met B (Bulb), een zonnetje, en een wolkje. De ontspanknop bevind zich rechtsboven de lens naast de zoeker. Verder beschikt de camera over een interne zoeker, een filmtransportknop, een coldshoe en een flitssynchronisatie aansluiting. De Grace II maakt foto’s van 6 x 6 cm formaat op 120 film.

 • Cameratype: viewfinder camera
 • Introductie: 1960; Tokyo, Japan
 • Productie: 1960; Tokyo, Japan
 • Filmtype: 120 film
 • Foto formaat: 12 foto’s van 6 x 6 cm
 • Gewicht: 272 gram
 • Lens: fixed-focus meniscus lens
 • Focusafstand: 1,5 meter – oneindig
 • Diafragma: ?
 • Sluiter: rotary
 • Sluitertijden: bulb & ?
 • Viewfinder: vast, intern
Translate »
%d bloggers liken dit: