Daitoh Optical Grace

De Grace is een camera die omstreeks 1960 werd gefabriceerd door Daitoh Optical Co te Tokyo, Japan. Helaas is er over het bedrijf en de camera’s die zij maakten heel weinig informatie te vinden. Ik hoop dan ook in de toekomst de artikelen over zowel de geschiedenis van het bedrijf en de camera’s te kunnen updaten met meer informatie.

Grace
Daitoh Optical Grace

De Grace is gemaakt van een dun laagje tin bekleed met zwart kunstleer en afgewerkt met een zilverkleurige sierlijst op de boven- en onderkant van de behuizing. De achterkant van de behuizing is gebogen om de vervorming van de lens te compenseren. Boven de lens staat de naam “Grace” en onder de lens vind je de tekst “Lunar 74mm” met daaronder “Tokyo, Daitoh Optical Co. Japan”. Hij beschikt over een Lunar 74 mm fixed focus meniscuslens. Onder de lensbehuizing zit een schuifje om te switchen tussen 4 verschillende instellingen, aangeduid met B (Bulb), F, M en S. (Die laatste drie letters staan volgens mij voor zonnig, half bewolkt en bewolkt, als ik de plaatjes eronder goed interpreteer.) De ontspanknop bevind zich rechts naast de lens. Verder beschikt de camera over een uitklapbare framezoeker, een filmtransportknop, een coldshoe en een flitssynchronisatie aansluiting. De Grace maakt foto’s van 6 x 6 cm formaat op 120 film.

 • Cameratype: viewfinder camera
 • Introductie: 1960; Tokyo, Japan
 • Productie: 1960; Tokyo, Japan
 • Filmtype: 120 film
 • Foto formaat: 12 foto’s van 6 x 6 cm
 • Gewicht: 262 gram
 • Lens: Lunar 74mm fixed-focus meniscus lens
 • Focusafstand: 1,5 meter – oneindig
 • Diafragma: ?
 • Sluiter: rotary
 • Sluitertijden: bulb & ?
 • Viewfinder: vast, extern; inklapbare zoeker en inklapbaar draadframe
Translate »
%d bloggers liken dit: