Dacora Daci

In 1948 kwam de eerste Dacora camera op de markt; de Dacora Daco. Deze was geheel gemaakt van bakeliet. Vanwege problemen met de lichtdichtheid en de kans op breuk van de behuizing werd in 1949 als opvolger de Dacora Daci uitgebracht. Deze werd gemaakt met een metalen behuizing die beschilderd werd met krimplak. De Daci is een medium formaat boxcamera. Hij werd gemaakt door Dacora Kamerawerk, Dangelmaier & Co te Reutlingen, Duitsland. De camera was verkrijgbaar in de kleuren rood, zwart, grijs, blauw en groen.

Dacora Daci
Dacora Daci

De Dacora Daci heeft een metalen behuizing, beschilderd met krimplak. Hij beschikt over een fixed-focus meniscus lens en een vast diafragma van f/9. Aan de zijkant van de camera bevind zich een schuifje waarmee geswitcht kan worden tussen Z (bulb) en M (1/40e sec). De camera beschikt over een kleine zoeker aan de bovenkant van de behuizing. Ook beschikt hij over een statiefaansluiting en een aansluiting voor een draadontspanner. De Dacora Daci maakt 12 foto’s van 6 x 6 cm formaat op 120 film.

Door de jaren heen zijn er kleine veranderingen doorgevoerd aan de camera. De vergrendelingssluiting werd bij latere modellen veranderd in een ronde knop, de ontspanknop ging van recht naar gekarteld en deze werd later verplaatst naar de bovenkant van de camera. Vanaf 1952 werd er een metalen frontplaat toegevoegd.

Dacora Daci Royal
 • Cameratype: box camera
 • Introductie: 1949; Reutlingen, Duitsland
 • Productie: 1949 – 1952; Reutlingen, Duitsland
 • Filmtype: 120 film
 • Foto formaat: 12 foto’s van 6 x 6 cm
 • Gewicht: 362 gram
 • Lens: fixed-focus meniscuslens
 • Focusafstand: 1,5 meter – oneindig
 • Diafragma: f/9
 • Sluiter: rotary
 • Sluitertijden: bulb, 1/40 sec
 • Viewfinder: vast, intern
Translate »
%d bloggers liken dit: