Sears Tower Reflex I / Sears Tower 120 Flash

De Sears Tower Reflex I (later Sears Tower 120 Flash genoemd) werd geïntroduceerd in 1954 en gemaakt voor Sears door de firma Ising in Bergneustadt, Duitsland. Dezelfde camera werd ook verkocht onder de namen Ising Pucky I en Bolsey Bolsey-flex.

Sears Tower 120 flash
Sears Tower Reflex I / Sears Tower 120 Flash

De Sears Tower Reflex I is een zogenaamde pseudo TLR camera (TLR staat voor Twin Lens Reflex). Het lijkt alsof hij twee lenzen aan de voorzijde heeft, maar in werkelijkheid is de bovenste lens gewoon een onderdeel van de zeer eenvoudige zoeker. Hij heeft een metalen body die is afgewerkt met zwart kunstleer en chroomkleurige accenten. Aan de bovenkant van de camera zit de grote zoeker. De lens is een coated f/7.7 80mm Achromat lens. Door een draaibare ring om de lens is het mogelijk om de focusafstand in te stellen op 1,5 meter, 3 meter, 6 meter of oneindig. Links van de lens vind je een schuifje om te switchen tussen bulb of instant (1/40 sec). Rechts van de lens zit een schuifje om het diafragma in te stellen op f/7.7, f/11 of f/16. De ontspanknop bevind zich bovenop de camera naast de grote zoeker. Aan de zijkant van de camera zit een knop om de film mee door te draaien. De camera beschikt ook over flash sync en een statiefaansluiting. De Sears Tower Reflex I maakt 12 foto’s van 6 x 6 cm formaat op 120 film.

 • Cameratype: box camera, pseudo TLR camera
 • Introductie: 1954; Chicago, U.S.A.
 • Productie: 1954; Bergneustadt, Duitsland
 • Filmtype: 120 film
 • Foto formaat: 12 foto’s van 6 x 6 cm
 • Gewicht: 685 gram
 • Lens: coated f/7.7 80mm achromat lens
 • Focusafstand: 1,5 meter, 3 meter, 6 meter of oneindig
 • Diafragma: f/7.7, f/11 en f/16
 • Sluiter: rotary
 • Sluitertijden: instant (1/40 sec) & bulb
 • Viewfinder: vast, intern

Translate »
%d bloggers liken dit: