Kodak Brownie Six-20 Junior

De Kodak Brownie Six-20 Junior werd geïntroduceerd in 1934 en geproduceerd tot 1942 door Kodak te Engeland, USA en Canada. Er bestaan verschillende variaties van deze boxcamera. De twee modellen in onze collectie zijn de Kodak Brownie Six-20 Junior US versie en de Kodak Brownie Six-20 Junior UK versie.

Kodak Brownie Six-20 Junior
Kodak Brownie Six-20 Junior (US versie)

De Kodak Brownie Six-20 Junior US versie werd gefabriceerd in Rochester, USA tussen 1934 en 1942. Hij heeft een metalen behuizing, afgewerkt met kunstleer en een Art Deco frontplaat met rond de lens de naam van de camera. Er bestaat ook een versie met een Art Deco frontplaat zonder tekst rond de lens. Hij beschikt over een fixed-focus f/11 meniscus lens met een focusafstand van 2,5 tot oneindig. Voor close-up opnamen waren speciale opzetfilters verkrijgbaar. Het diafragma kan middels een uittrekbaar lipje aan de bovenkant van de camera worden ingesteld op f/11 of f/22. Met een ander uittrekbaar lipje boven de ontspanknop kan de bulb stand geactiveerd worden. Voor snapshots is de sluitertijd ongeveer 1/50 sec. De camera heeft twee zoekers; 1 voor fotograferen in portretstand en 1 voor fotograferen in de landschapsstand. De Kodak Brownie Six-20 Junior US maakt 8 foto’s van 6 x 9 cm formaat op 620 film.

Kodak Brownie Six-20 Junior US ad
 • Cameratype: box camera
 • Introductie: 1934; Rochester, USA
 • Productie: 1934 – 1942; Rochester, USA
 • Filmtype: 620 film
 • Foto formaat: 8 foto’s van 6 x 9 cm
 • Gewicht: 439 gram
 • Lens: fixed-focus f/11 meniscus lens
 • Focusafstand: 2,5 meter – oneindig
 • Diafragma: f/11 en f/22
 • Sluiter: rotary
 • Sluitertijden: 1/50 sec
 • Viewfinder: vast, intern

Gebruiksaanwijzing Kodak Brownie Six-20 Junior US


Kodak Brownie Six-20 Junior UK
Kodak Brownie Six-20 Junior (UK versie)

De Kodak Brownie Six-20 Junior UK versie werd gefabriceerd in Londen, Engeland tussen 1934 en 1938. Hij heeft een metalen behuizing, afgewerkt met kunstleer. De camera beschikt over een fixed-focus f/11 meniscus lens met een focusafstand van 2,5 meter tot oneindig. Voor close-up opnamen waren speciale opzetfilters verkrijgbaar. Rond de lens staat de naam van de camera. Aan de rechterkant van de camera vind je de ontspanknop met daarboven een schuifje waarmee de bulb stand (T) geactiveerd kan worden. Voor snapshots is de sluitertijd ongeveer 1/25 sec. De camera heeft twee zoekers; 1 voor fotograferen in portretstand en 1 voor fotograferen in de landschapsstand. De Kodak Brownie Six-20 Junior UK maakt 8 foto’s van 6 x 9 cm formaat op 620 film.

Kodak Brownie Six-20 Junior UK ad
 • Cameratype: box camera
 • Introductie: 1934; Londen, Engeland
 • Productie: 1934 – 1938; Londen, Engeland
 • Filmtype: 620 film
 • Foto formaat: 8 foto’s van 6 x 9 cm
 • Gewicht: 434 gram
 • Lens: fixed-focus f/11 meniscus lens
 • Focusafstand: 2,5 meter – oneindig
 • Diafragma: f/11
 • Sluiter: rotary
 • Sluitertijden: 1/25 sec
 • Viewfinder: vast, intern

Gebruiksaanwijzing Kodak Brownie Six-20 Junior UK

Translate »
%d bloggers liken dit: