Nefotaf Glory

De Nefotaf Glory werd in 1948 geïntroduceerd en geproduceerd door Nefotaf te Weert, Nederland. De camera werd in 1949 op de markt gebracht door Foka Rotterdam. Er werden er ongeveer 2500 gemaakt. Daarna werd de naam veranderd in Nefox, omdat de naam Glory al in gebruik zou zijn voor een andere camera. Van de Nefox zijn nog ongeveer 1000 exemplaren gemaakt tot in 1950 de Nefox II op de markt kwam.

Nefotaf Glory
Nefotaf Glory

De Glory heeft een metalen behuizing afgewerkt met kunstleer. Om de lens zit een decoratieve ronde frontplaat met in Art Deco stijl de naam van de camera. Hij beschikt over een fixed-focus 110mm f/11 meniscus lens. Het diafragma kan middels een schuifje bovenop de camera ingesteld worden op 3 standen die worden aangeduid als drie in grootte verschillende cirkeltjes. Aan de zijkant van de camera vind je boven de sluiterknop een schuifje om te switchen tussen M (1/30 sec) en T (bulb). De camera heeft twee zoekers; 1 voor fotograferen in portretstand en 1 voor fotograferen in de landschapsstand. Ook beschikt hij over twee statiefaansluitingen. De Glory maakt 8 foto’s van 6 x 9 cm formaat op 120 film.

Nefotaf ad
 • Cameratype: box camera
 • Introductie: 1948; Weert, Nederland
 • Productie: 1948 – 1949; Weert, Nederland
 • Filmtype: 120 film
 • Foto formaat: 8 foto’s van 6 x 9 cm
 • Gewicht: 455 gram
 • Lens: fixed-focus 110mm f/11 meniscus lens
 • Focusafstand: 1,5 meter – oneindig
 • Diafragma: 3 diafragma standen
 • Sluiter: rotary
 • Sluitertijden: bulb, 1/30 sec
 • Viewfinder: vast, intern
Translate »
%d bloggers liken dit: