Agfa Click II

De Agfa Click II werd in 1959 geïntroduceerd en geproduceerd tot 1970 door Agfa Camera-Werk AG te München, Duitsland.

Agfa Click II
Agfa Click II met Clibo flitser

De Agfa Click II is een zeer eenvoudige camera. Hij is gemaakt van zwart plastic. Bovenop de camera zit een kleine zoeker die bestaat uit een plastic lens en een oculair. De Click II is voorzien van een Agfa Achromat 72,5mm fixed-focus f/8.8 lens met een focusafstand van 4 meter tot oneindig. Daarnaast is hij voorzien van een ingebouwd close-up filter voor afstanden van 2,5 tot 4 meter. Voor de focusafstand van 1 tot 2,5 meter was een extra close-up lens verkrijgbaar. Aan de zijkant van de lens zit een schuifje om het diafragma in te stellen op f/8.8 of f/16 (dit word weergegeven door een wolkje of een zonnetje). De diafragma openingen en het close-up filter zijn geplaatst in een soort draaischijf die met het verschuiven van het diafragma knopje voor de sluiter draait. De sluitertijd is vast en ligt rond de 1/30 sec. De Agfa Click II is voorzien van een statiefaansluiting en een aansluiting voor de Agfa Clibo flitser. Hij maakt foto’s van 6 x 6 cm formaat en is geschikt voor 120 film.

De Agfa Clibo is een flitser die speciaal is gemaakt voor gebruik met de Agfa Clack en de Agfa Click modellen. Hij werkt met PF1 lampjes en een 22,5 V batterij.

click II ad

Er zijn een paar kleine verschillen te vinden in de Agfa Click modellen. Meer informatie daarover vind je hier.

 • Cameratype: viewfinder camera
 • Introductie: 1959; Berlijn, Duitsland
 • Productie: 1959 – 1970; Berlijn, Duitsland
 • Filmtype: 120 film
 • Foto formaat: 12 foto’s van 6 x 6 cm
 • Gewicht: 268 gram
 • Lens: Agfa Achromat 72,5mm fixed-focus f/8.8 lens
 • Focusafstand: 4 meter – oneindig
 • Diafragma: f/8.8 (bewolkt) en f/16 (zonnig)
 • Sluiter: rotary
 • Sluitertijden: 1/30 sec
 • Viewfinder: vast, extern

Gebruiksaanwijzing Agfa Click II

Translate »
%d bloggers liken dit: