Halina Prefect

De Halina Prefect werd geïntroduceerd in 1957 en geproduceerd door Haking te Hong Kong, China.

Halina Prefect
Halina Prefect

De Halina Prefect is een zogenaamde pseudo TLR camera (TLR staat voor Twin Lens Reflex). Het lijkt alsof hij twee lenzen aan de voorzijde heeft, maar in werkelijkheid is de bovenste lens gewoon een onderdeel van de zeer eenvoudige zoeker. Hij heeft een metalen body die is afgewerkt met zwart kunstleer en chroomkleurige accenten. Aan de bovenkant van de camera zit de grote zoeker. Deze word beschermt door een zoeker kap. De lens is een fixed-focus double meniscus f/8 lens. Onder de lens zit een schuifje om het diafragma in te stellen op f/8, f/11 of f/16. Boven de lens vind je een klein knopje om te switchen tussen bulb of instant (1/30 sec). De ontspanknop bevind zich op de voorkant rechts onder de lens. Aan de zijkant van de camera zit een knop om de film mee door te draaien. De camera beschikt ook over flash sync en een statiefaansluiting. De Halina Prefect maakt 12 foto’s van 6 x 6 cm formaat op 120 film.

 • Cameratype: box camera, pseudo TLR camera
 • Introductie: 1957; Hong Kong, China
 • Productie: 1957; Hong Kong, China
 • Filmtype: 120 film
 • Foto formaat: 12 foto’s van 6 x 6 cm
 • Gewicht: 650 gram
 • Lens: Haking’s double meniscus f/8 lens
 • Focusafstand: 1,8 meter – oneindig
 • Diafragma: f/8, f/11 en f/16
 • Sluiter: rotary
 • Sluitertijden: bulb, 1/30 sec
 • Viewfinder: vast, intern
Translate »
%d bloggers liken dit: