Coronet Flashmaster

De Coronet Flashmaster werd in 1954 geïntroduceerd door Coronet Camera Co. te Birmingham, Engeland. Deze camera is vergelijkbaar met de Coronet Cadet, maar de Flashmaster beschikt over flitssynchronisatie en de Cadet niet.

Coronet Flashmaster
Coronet Flashmaster

De Coronet Flashmaster heeft een bakelieten behuizing en een metalen achterkant. De lens is afgewerkt met 2 smalle metalen frontplaatjes, maar er zijn ook modellen met 1 grotere metalen frontplaat voorzien van verschillende patronen. Bovenop de lens zit een kleine vergrendelknop die over de ontspanknop geschoven kan worden om te voorkomen dat er per ongeluk word afgedrukt. Er kan ook een draadontspanner gebruikt worden. Hij beschikt over een fixed-focus British made Coronet supreme 85mm lens, een vast diafragma en een vaste sluitertijd van ongeveer 1/35e sec. Aan de zijkant van de lens zit een aansluiting voor een externe flitser. De camera heeft een ingebouwde zoeker op ooghoogte. De Coronet Flashmaster maakt 12 foto’s van 6 x 6 cm formaat op 120 film.

 • Cameratype: viewfinder camera
 • Introductie: 1954; Birmingham, Engeland
 • Productie: 1954; Birmingham, Engeland
 • Filmtype: 120 film
 • Foto formaat: 12 foto’s van 6 x 6 cm
 • Gewicht: 325 gram
 • Lens: fixed-focus British made Coronet supreme 85mm lens
 • Focusafstand: 2,5 meter – oneindig
 • Diafragma: f/14
 • Sluiter: rotary
 • Sluitertijden: 1/35 sec
 • Viewfinder: vast, extern
Translate »
%d bloggers liken dit: