Bilora Stahlbox

De Bilora Stahlbox (ook wel bekend als de Bilora Box 8) werd tussen 1948 en 1954 geproduceerd door Bilora te Radevormwald, Duitsland. Tussen 1952 en 1955 produceerde Bilora deze camera ook voor de firma Montgomery Ward, onder de naam Wardette.

Bilora Stahlbox
Bilora Stahlbox

De Bilora Stahlbox heeft een metalen behuizing, afgewerkt met chroomkleurige details en kunstleer. Hij beschikt over een fixed-focus meniscus lens. Onder op de voorkant van de camera bevind zich de ontspanknop en een klein draaischijfje waarmee kan worden geswitcht tussen Z (bulb) en M (1/40e sec). De camera heeft twee zoekers; 1 voor fotograferen in portretstand en 1 voor fotograferen in de landschapsstand. Ook beschikt hij over twee statiefaansluitingen. De Bilora Stahlbox maakt 8 foto’s van 6 x 9 cm formaat op 120 film.

 • Cameratype: box camera
 • Introductie: 1948; Radevormwald, Duitsland
 • Productie: 1948 – 1954; Radevormwald, Duitsland
 • Filmtype: 120 film
 • Foto formaat: 8 foto’s van 6 x 9 cm
 • Gewicht: 476 gram
 • Lens: fixed-focus f/11 meniscus lens
 • Focusafstand: 3 meter – oneindig
 • Diafragma: f/11
 • Sluiter: rotary
 • Sluitertijden: bulb, 1/40 sec
 • Viewfinder: vast, intern
Translate »
%d bloggers liken dit: