Bilora Blitzbox B

De Bilora Blitz Box B (ook bekend onder de naam Bilora Box 6B) werd vanaf 1948 geproduceerd door Bilora te Radevormwald, Duitsland. Blitz is het Duitse woord voor bliksem en geeft aan dat de camera beschikt over flitssynchronisatie. Bij dit model bevind deze zich aan de zijkant van de camera, terwijl hij zich bij sommige andere modellen bovenop de camera bevind.

Bilora Blitzbox B
Bilora Blitzbox B

De Bilora Blitz Box heeft een metalen behuizing, afgewerkt met chroomkleurige details en kunstleer, voorzien van een fijn chevron patroon. Hij beschikt over een 110mm fixed-focus meniscus lens. Het diafragma kan middels een schuifje op de voorkant van de camera worden ingesteld op f/11 of f/16. Rechts naast dat schuifje zit de ontspanknop. Links naast dat schuifje bevind zich een klein draaischijfje waarmee kan worden geswitcht tussen Z (bulb) en M (1/25e sec). De camera heeft twee zoekers; 1 voor fotograferen in portretstand en 1 voor fotograferen in de landschapsstand. Ook beschikt hij over twee statiefaansluitingen. De Bilora Blitz Box maakt 8 foto’s van 6 x 9 cm formaat op 120 film.

 • Cameratype: box camera
 • Introductie: 1948; Radevormwald, Duitsland
 • Productie: 1948 – 1954; Radevormwald, Duitsland
 • Filmtype: 120 film
 • Foto formaat: 8 foto’s van 6 x 9 cm
 • Gewicht: 485 gram
 • Lens: fixed-focus 110mm meniscus lens
 • Focusafstand: 3 meter – oneindig
 • Diafragma: f/11 en f/16
 • Sluiter: rotary
 • Sluitertijden: bulb, 1/25 sec
 • Viewfinder: vast, intern
Translate »
%d bloggers liken dit: