Bilora Box

De Bilora Box camera werd vanaf 1935 geproduceerd door Bilora te Radevormwald, Duitsland. De Bilora Box in onze collectie is een naoorlogs model uit 1946. Hij staat ook bekend als Bilora Box 5 (The third Stahlbox).

Bilora Box
Bilora Box 6×9

De Bilora Box heeft een metalen behuizing, afgewerkt met chroomkleurige details en kunstleer. Hij beschikt over een 90mm fixed-focus meniscus lens. Het diafragma kan middels een schuifje aan de zijkant van de camera worden ingesteld op f/11 of f/16. Met een ander schuifje kan geswitcht worden tussen Z (bulb) en M (1/50e sec). De camera heeft twee zoekers; 1 voor fotograferen in portretstand en 1 voor fotograferen in de landschapsstand. Ook beschikt hij over twee statiefaansluitingen. Onder de sluiterknop zit een aansluiting voor een draadontspanner. De Bilora Box maakt 8 foto’s van 6 x 9 cm formaat op 120 film.

Bilora Box
 • Cameratype: box camera
 • Introductie: 1946; Radevormwald, Duitsland
 • Productie: 1946 – 1949; Radevormwald, Duitsland
 • Filmtype: 120 film
 • Foto formaat: 8 foto’s van 6 x 9 cm
 • Gewicht: 500 gram
 • Lens: fixed-focus 90mm meniscus lens
 • Focusafstand: 3 meter – oneindig
 • Diafragma: f/11 en f/16
 • Sluiter: rotary
 • Sluitertijden: bulb, 1/50 sec
 • Viewfinder: vast, intern

Gebruiksaanwijzing Bilora Box

Translate »
%d bloggers liken dit: