Kodak Brownie Flash

De Kodak Brownie Flash werd geïntroduceerd in 1950. Hij werd van 1950 tot 1961 geproduceerd door Kodak Pathé te Chalon-sur-Saône, Frankrijk. Het is de Franse versie van de Kodak Brownie Hawkeye Flash. De camera werd ontworpen door Arthur H. Crapsey, die ook de populaire Kodak Brownie Star serie heeft ontworpen.

Kodak Brownie Flash
Kodak Brownie Flash

De Kodak Brownie Flash is een bakelieten box camera met een waist level zoeker, een simpele meniscuslens, vast diafragma en een sluitertijd tussen de 1/30 en 1/50 sec. De camera heeft 2 knoppen bovenop de hoeken; 1 ontspanknop en 1 die bulb-belichting mogelijk maakt.

Kodak Brownie Flash ad

Het was een goedkope camera en dus erg populair om cadeau te geven. Hij werd aangeboden in 2 varianten: alleen de camera in een simpele kartonnen doos of een aantrekkelijke cadeau set met daarin de camera, speciaal ontworpen model B-flitser, twee filmrolletjes, twee batterijen voor de flitser, lampen voor de flitser, een reclamefolder, humoristisch boekje en de gebruiksaanwijzing.

kodak brownie flash catalog
 • Cameratype: box camera
 • Introductie: 1950; Chalon-sur-Saône, Frankrijk
 • Productie: 1950 – 1961; Chalon-sur-Saône, Frankrijk
 • Filmtype: 620 film
 • Foto formaat: 12 foto’s van 6 x 6 cm
 • Gewicht: 466 gram
 • Lens: fixed-focus meniscuslens
 • Focusafstand: 1,5 meter – oneindig
 • Diafragma: f/15
 • Sluiter: rotary
 • Sluitertijden: 1/30 sec – 1/50 sec
 • Viewfinder: vast, intern

Gebruiksaanwijzing Kodak Brownie Flash

Translate »
%d bloggers liken dit: