Kodak Brownie Starluxe II

De Kodak Brownie Star serie was een zeer succesvolle serie eenvoudige plastic camera’s. Tot deze serie behoort ook de Kodak Brownie Starluxe II; het Franse model van de Kodak Brownie Starmite II. Deze camera werd geproduceerd tussen 1962 en 1967 door Kodak in Chalon-sur-Saône, Frankrijk.

Kodak Brownie Starluxe II
Kodak Brownie Starluxe II

De camera was verkrijgbaar in verschillende kleuren zoals wit en blauwgrijs. Het enige zichtbare verschil tussen de Kodak Brownie Starluxe en de Kodak Brownie Starluxe II is de vorm van de flitser. Deze bleek op het eerste model erg kwetsbaar te zijn.

De Kodak Brownie Starluxe II is gemaakt van robuust plastic met een ingebouwde flitshouder en reflector en een ingebouwde zoeker boven de fixed-focus lens. Onder de lens zit een knopje om te kiezen tussen zwart-wit en kleurenfilm. Hij maakt 12 foto’s van 4 x 4 cm formaat op 127 film.

 • Cameratype: box camera
 • Introductie: 1962; Rochester, USA
 • Productie: 1962 – 1967; Chalon-sur-Saône, Frankrijk
 • Filmtype: 127 film
 • Foto formaat: 12 foto’s van 4 x 4 cm
 • Gewicht: 235 gram
 • Lens: fixed-focus Dakon meniscuslens
 • Focusafstand: 1,2 meter – oneindig
 • Diafragma: 2 openingen, aangeduid met Soleil Voile 13 (f/11) en Soleil Brilliant 14 (f/16)
 • Sluiter: rotary
 • Sluitertijden: 1/50 sec
 • Viewfinder: vast, intern

Gebruiksaanwijzing Kodak Brownie Starluxe II

Translate »
%d bloggers liken dit: