Kodak Brownie Starluxe

De Kodak Brownie Star serie was een zeer succesvolle serie eenvoudige plastic camera’s. Tot deze serie behoort ook de Kodak Brownie Starluxe; het Franse model van de Kodak Brownie Starmite. Deze camera werd door Kodak geproduceerd tussen 1961 en 1963 in Chalon-sur-Saône, Frankrijk.

Kodak Brownie Starluxe
Kodak Brownie Starluxe

De Kodak Brownie Starluxe is gemaakt van robuust plastic met een ingebouwde flitshouder en reflector en een ingebouwde zoeker boven de fixed-focus lens. Onder de lens zit een knopje om te kiezen tussen zwart-wit en kleurenfilm. De camera was verkrijgbaar in verschillende kleuren zoals wit, zwart en blauw met grijs. De Kodak Brownie Starluxe maakt 12 foto’s van 4 x 4 cm formaat op 127 film. Een vergelijkbare Brownie Starluxe II camera werd uitgebracht in 1962.

 • Cameratype: box camera
 • Introductie: 1960; Rochester, USA
 • Productie: 1961 – 1963; Chalon-sur-Saône, Frankrijk
 • Filmtype: 127 film
 • Foto formaat: 12 foto’s van 4 x 4 cm
 • Gewicht: 218 gram
 • Lens: fixed-focus Dakon meniscuslens
 • Focusafstand: 1,5 meter – oneindig
 • Diafragma: 2 openingen, aangeduid met Couleur 13 (f/11) en Noir et Blanc 14 (f/16)
 • Sluiter: rotary
 • Sluitertijden: 1/50 sec
 • Viewfinder: vast, intern

Gebruiksaanwijzing Kodak Brownie Starluxe

Translate »
%d bloggers liken dit: