Kodak Brownie Starlet

De Kodak Brownie Star serie was een zeer succesvolle serie eenvoudige plastic camera’s. Tot deze serie behoort ook de Kodak Brownie Starlet. Deze camera werd geïntroduceerd in 1957 door Kodak in Rochester, USA en geproduceerd tot 1965 in Amerika, Australië, Canada en Frankrijk.

Kodak Brownie Starlet
Kodak Brownie Starlet (US versie)
Kodak Brownie Starlet (franse versie)
Kodak Brownie Starlet (Franse versie)

De camera was maar in 1 kleur beschikbaar, maar er waren wel kleine verschillen. De sluiterknop kon bijvoorbeeld grijs of rood zijn en ook de lensplaat kon verschillen van kleur. Op het Amerikaanse model stond de tekst Starlet Camera onder de lens en stond het Brownie logo in sierlijke letters linksboven de lens. Op het Franse model stond er Brownie Starlet Camera onder de lens en stond het Kodak logo rechtsboven de lens. Er zat geen vaste flitser in de camera gebouwd, maar er was wel een aansluiting om een speciale Kodak Flashholder flitser te monteren aan de zijkant van de camera (3 pinnen voor de Amerikaanse modellen en 2 pinnen voor het Franse model).

De Kodak Brownie Starlet is gemaakt van robuust plastic met een ingebouwde zoeker boven de fixed-focus lens. Onder de lens zit een knopje om te kiezen tussen zwart-wit en kleurenfilm. De Kodak Brownie Starlet maakt 12 foto’s van 4 x 4 cm formaat op 127 film.

 • Cameratype: box camera
 • Introductie: 1957; Rochester, USA
 • Productie: 1957 – 1965; USA, Australië, Canada en Frankrijk
 • Filmtype: 127 film
 • Foto formaat: 12 foto’s van 4 x 4 cm
 • Gewicht: 148 gram
 • Lens: fixed-focus Dakon meniscuslens
 • Focusafstand: 1,5 meter – oneindig
 • Diafragma: 2 openingen, aangeduid met Color 13 (f/11) en B & W 14 (f/16) en met Couleur 13 (f/11) en Noir et Blanc 14 (f/16) op het Franse model.
 • Sluiter: rotary
 • Sluitertijden: 1/50 sec
 • Viewfinder: vast, intern

Gebruiksaanwijzing Kodak Brownie Starlet (Frans)

Translate »
%d bloggers liken dit: