Kodak Brownie Starmite

De Kodak Brownie Star serie was een zeer succesvolle serie eenvoudige plastic camera’s. Tot deze serie behoort ook de Kodak Brownie Starmite. Deze camera werd geïntroduceerd in 1960 en geproduceerd tot 1963 door Kodak in Rochester, USA en Engeland.

Kodak Brownie Starmite

De Kodak Brownie Starmite is gemaakt van robuust plastic met een ingebouwde flitshouder en reflector en een ingebouwde zoeker boven de fixed-focus lens. Onder de lens zit een knopje om te kiezen tussen zwart-wit en kleurenfilm. Deze camera was maar in 1 variant beschikbaar. Er was wel verschil in de te gebruiken flitslampjes. De modellen die gemaakt waren in de USA gebruikten AG-1 flitslampen, terwijl die uit Engeland kaploze lampen gebruikten. Hij maakt 12 foto’s van 4 x 4 cm formaat op 127 film. Een vergelijkbare Brownie Starmite II camera werd uitgebracht in 1962.

Kodak Brownie Starmite commercial, 1960
 • Cameratype: box camera
 • Introductie: 1960; Rochester, USA
 • Productie: 1960 – 1963; Rochester, USA
 • Filmtype: 127 film
 • Foto formaat: 12 foto’s van 4 x 4 cm
 • Gewicht: 194 gram
 • Lens: fixed-focus Dakon meniscuslens
 • Focusafstand: 1,5 meter – oneindig
 • Diafragma: 2 openingen, aangeduid met Color 13 (f/11) en B & W 14 (f/16)
 • Sluiter: rotary
 • Sluitertijden: 1/50 sec
 • Viewfinder: vast, intern

Gebruiksaanwijzing Kodak Brownie Starmite

Translate »
%d bloggers liken dit: