Altissa Box

De unieke “Altissa Box” camera lijn werd gecreëerd door de monteur Karl Heinrich Altmann. De Altissa Box is een eenvoudige, maar elegant vormgegeven boxcamera die in 1951 werd geïntroduceerd door Altissa Camera Werk.

Altissa Box camera
Altissa Box

Wat opvalt aan de camera is de unieke pentaprisma-vormige behuizing voor de zoeker. Daarmee leek de camera geavanceerder dan de meeste boxcamera’s. De fixed-focus Altissar Periskop f/8 lens is een periscopische lens; een symmetrisch paar meniscus lenselementen, met de iris en de sluiter ertussenin geplaatst. De camera heeft twee diafragma instellingen (f/8 en f/16) en twee sluitertijden (1/25 sec en Bulb) die kunnen worden ingesteld met twee zwarte knoppen onder de lens. Helaas missen we bij ons exemplaar beide knoppen. Hij maakt foto’s van 6 x 6 cm formaat en is geschikt voor 120 film.

altissa box ad
 • Cameratype: box camera
 • Introductie: 1951; Dresden, Duitsland
 • Productie: 1951 – 1957; Dresden, Duitsland
 • Filmtype: 120 film
 • Foto formaat: 12 foto’s van 6 x 6 cm
 • Gewicht: 295 gram
 • Lens: Altissar Periskop f/8
 • Focusafstand: 1,5 meter – oneindig
 • Diafragma: f/8 en f/16
 • Sluiter: rotary
 • Sluitertijden: bulb, 1/25 sec
 • Viewfinder: vast, extern

Gebruiksaanwijzing Altissa Box

Translate »
%d bloggers liken dit: