Coronet Midget

De Coronet Midget is een kleine, bakelieten miniatuur camera die werd geproduceerd door Coronet Camera Co. te Birmingham, Engeland. De camera is slechts 6,5 cm lang en 2,6 cm breed en weegt 71 gram.

Coronet Midget

Hij werd geïntroduceerd in 1935 en was verkrijgbaar in de kleuren zwart, limoengroen, olijfgroen, bruin, rood/zwart gemêleerd en rose/oranje gemêleerd. In 1937 kwam er ook nog een blauwe versie op de markt. Naast de variatie in kleuren was er ook variatie in de knop om de film mee op te winden; een inklapbare D-vorm hendel of een knop. Er was ook een lederen tasje verkrijgbaar, waarvan de kleur overeenkwam met die van de camerabehuizing.

coronet midget

De Coronet Midget was een goedkope camera. Je kon hem kopen voor slechts £ 0,275, maar hij werd ook cadeau gegeven bij een pak ontbijtgranen. In Amerika was de Midget verkrijgbaar voor $ 2,85 (inclusief levering).

coronet midget ad 2

De Midget heeft een fixed-focus Taylor & Hobson meniscus lens met een focusafstand van 1,5 meter tot oneindig. Het diafragma is f/11 en hij heeft een vaste sluitertijd van 1/30 sec. Hij maakt 6 foto’s van 13 x 18 mm op 16 mm film.

Coronet Midget Brochure

 • Cameratype: subminiature camera
 • Introductie: 1935; Birmingham, Engeland
 • Productie: 1935 – 1943; Birmingham, Engeland
 • Filmtype: 16mm film
 • Foto formaat: 6 foto’s van 13 x 18 mm
 • Gewicht: 59 gram
 • Lens: fixed-focus Taylor & Hobson menisuslens
 • Focusafstand: 1,5 meter – oneindig
 • Diafragma: f/11
 • Sluiter: rotary
 • Sluitertijden: 1/30 sec
 • Viewfinder: vast, intern

Gebruiksaanwijzing Coronet Midget

Translate »
%d bloggers liken dit: