Tahbes Synchrona

De Tahbes Synchrona werd in 1949 op de markt gebracht. Het was de uitgebreidere versie van de in 1948 uitgebrachte Tahbes Synchro. Hij werd geproduceerd door Tahbes te Voorburg, Nederland.

Tahbes Synchrona met Albada zoeker

Van de verschillende camera’s zijn een tiental varianten qua uitvoering en bekleding uitgebracht. Ook kwamen er bijpassende flitsers uit. De eerste camera’s waren voorzien van een Albada zoeker, de latere toestellen hadden een Newton of sportzoeker.

Tahbes Synchrona met Newton zoeker en Tahbes flitser

De metalen body is groen bekleed en de lens kan worden ingeschoven zodat hij compact opgeborgen kan worden. Hij is voorzien van een speciale Tahbes flitser aansluiting met schroefdraad. Hij heeft een fixed-focus meniscus lens met een scherpstelling van 1,5 meter tot oneindig. Het diafragma is in te stellen op 3 verschillende standen (f/7.7, f/9 en f/11). Naast Time mode kunnen er 3 verschillende sluitertijden gekozen worden (1/25 sec, 1/50 sec en 1/100 sec). Hij maakt foto’s op 6 x 6 cm formaat en is geschikt voor 120 film.

 • Cameratype: viewfinder camera
 • Introductie: 1949; Voorburg, Nederland
 • Productie: 1949 – 1950; Voorburg, Nederland
 • Filmtype: 120 film
 • Foto formaat: 12 foto’s van 6 x 6 cm
 • Gewicht: 512 gram
 • Lens: meniscuslens
 • Focusafstand: 1,5 meter – oneindig
 • Diafragma: f/7.7, f/9 en f/11
 • Sluiter: rotary
 • Sluitertijden: bulb, 1/25 sec, 1/50 sec en 1/100 sec
 • Viewfinder: vast, extern (Albada of Newton)
Translate »
%d bloggers liken dit: