Ensign Ful-Vue

De Ful-Vue camera is een hele simpele, medium formaat camera. Hij werd geïntroduceerd door Barnet Ensign Ltd. uit Walthamstow, Engeland in 1946. Hij was verkrijgbaar in de kleuren zwart, grijs, blauw en rood. Dit was de tweede camera met de naam Ensign Ful-Vue die werd uitgebracht. De eerste, die werd geïntroduceerd in 1939, was een meer traditionele kubusvormige boxcamera. Deze werd gemaakt door het originele Ensign Ltd.

Ensign Ful-Vue

Om het succes van het vernieuwde, moderne ontwerp van de Ful-Vue te meten werden er productiemodellen aangeboden aan het personeel voor de halve prijs. De reacties waren gemengd. Sommigen vonden de camera revolutionair, anderen dachten dat hij door de vernieuwde vorm niet zou verkopen. Ze waren het er wel allemaal over eens dat het een comfortabele camera was om mee te werken vanwege de grote zoeker. De camera werd op de markt gebracht en werd uiteindelijk de best verkochte Britse camera aller tijden.

De Ful-Vue beschikt over een fixed-focus, meniscus lens met een diafragma van f/11 en een scherpstelling van 3 meter tot oneindig. Voor close-up opnamen (1-3 meter) kan de lens worden uitgetrokken. De sluiter is om te schakelen tussen Time mode en Instant mode (1/30 sec). Hij maakt foto’s van 6 x 6 cm formaat en is geschikt voor 120 film.

 • Cameratype: box camera
 • Introductie: 1946; Walthamstow, Engeland
 • Productie: 1946 – 1949; Walthamstow, Engeland
 • Filmtype: 120 film
 • Foto formaat: 12 foto’s van 6 x 6 cm
 • Gewicht: 417 gram
 • Lens: meniscuslens
 • Focusafstand: 1-3 meter, 3 meter – oneindig
 • Diafragma: f/11
 • Sluiter: rotary
 • Sluitertijden: bulb, 1/30 sec
 • Viewfinder: vast, intern

Gebruiksaanwijzing Ensign Ful-Vue

Translate »
%d bloggers liken dit: