Dacora Daci Royal Flash

De Daci Royal is een medium formaat boxcamera. Hij werd geïntroduceerd in 1950 en gemaakt door Dacora Kamerawerk, Dangelmaier & Co te Reutlingen, Duitsland. In 1951 brachten zij de Daci Royal Flash uit. Identiek aan de Daci Royal, maar dan met flitssynchronisatie. De camera was verkrijgbaar in de kleuren rood, zwart, grijs en groen.

Dacora Daci Royal Flash

De Dacora Daci Royal is de meer veelzijdige versie van de populaire Dacora Daci uit 1949. De Daci Royal beschikt over een eenvoudige meniscuslens met een draairing om te kiezen voor een scherpstelling op 1,5 – 2 – 3 – 4 – 6 – 10 meter of oneindig. Het diafragma is f/9 en de rotary sluiter is om te schakelen van instant mode (M voor moment, 1/40 sec) naar bulb mode (Z voor tijd). Ook is hij voorzien van een kleine zoeker. Hij maakt foto’s op 6 x 6 cm formaat en is geschikt voor 120 film.

 • Cameratype: box camera
 • Introductie: 1951; Reutlingen, Duitsland
 • Productie: 1951 – 1952; Reutlingen, Duitsland
 • Filmtype: 120 film
 • Foto formaat: 12 foto’s van 6 x 6 cm
 • Gewicht: 379 gram
 • Lens: meniscuslens met draaibare ring om focusafstand te kiezen
 • Focusafstand: 1,5 meter – oneindig
 • Diafragma: f/9
 • Sluiter: rotary
 • Sluitertijden: bulb, 1/40 sec
 • Viewfinder: vast, intern

Gebruiksaanwijzing Dacora Daci Royal

Translate »
%d bloggers liken dit: